DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330) • 31023

DL-DF 31023
Keltezés 1523-03-06
Kiadó ÚJLAKI LŐRINC ORSZÁGBÍRÓ
Régi jelzet Q 330 / 2 4 1
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330)
Fennmaradási forma Eredeti
Regeszta Bude - feria sexta prox. ante dominicam Oculi. Wylak-i Lőrinc boszniai herceg mint országbíró bizonyítja, hogy midőn az egyrészt Bathor-i András, Szatmár megyének a főispánja mint felperes, másrészt a néhai Bathor-i Zanyzloffy Jánosnak a fiai: László, János, Péter és Imre, meg Zanyzloffy Zsigmond mint alperesek közti perben a Bathor-i István nádor, a kunok bírája, temesi comes és a király távollétében annak a helytartója részéről történt átküldés folytán az ügy tárgyalása hozzákerült, akkor Olazy Móric, a nevezett Bathor-i András felperesnek a procuratora bemutatta Lajos királynak bevallást és kötelezettséget tartalmazó oklevelét, amelynek bemutatása után Thorda-i János a nevezett Zanozloffy László, János, Péter, Imre és Zsigmond mint alperesek nevében a király említett okleveléről másolatot kért jogaik védelmére. Ő a király bevalló és kötelezettséget tartalmazó oklevelét minden elvétel vagy hozzáadás nélkül szóról szóra átírta és patens oklevelében a nevezett László, János, Péter, Imre és Zsigmond részére kiadta jogaik védelmére. Eredeti, papír. A szöveg alatt pecsét töredékei. Régi jelzete: Cista 2. Fasc. 4. N-o 1.

Tartalomgazda