DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 30234

DL-DF 30234
Keltezés 1495-05-06
Kiadó ULÁSZLÓ 2 KIRÁLY
Régi jelzet Q 327 / ZARÁND 3 10
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Másolat 1495-1515
Regeszta Ulászló király Corvin Jánoshoz, oppelni és liptói herceghez, Dalmát- Horvát- és Szlavónországok bánjához és helyettes bánjaihoz. Jelentették előtte Conycza-i Gáspárnak és feleségének: Annának a nevében, hogy a zágrábmegyei Brezowycza birtokban és tartozékaiban lévő birtokrészeket az elmúlt Vízkereszt nyolcadán Werewcze városában tartott közgyűlésen Kanisa-i László akkori bánnak ítéletlevele alapján az exponenseknek ítélték oda és a báni meg a zágrábi káptalani ember útján nekik is statuálták azokat, azóta azonban Iwanowych Miklós és Pothoky Mihály zavarják őket azok tulajdonában. Mivel ő meg akarja őket tartani javaik békés tulajdonában, azért meghagyja címzetteknek, hogy az exponenseket védjék meg a jogi úton szerzett javaikban mind a nevezett háborgatókkal, mind másokkal szemben a királynak a nevében. - Pecsét nem látszik rajta. - Regeszta forrása: OL regeszta.

Tartalomgazda