DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 30112

DL-DF 30112
Date 1347-04-23
Issuer of charter PÉTER ERDÉLYI ALVAJDA
The old reference of the records Q 327 / TORDA 5 30
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Záró
Abstract in Sancto Emerico. in vigilia festi b. Georgii mart. Péter, erdélyi alvajda az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte discretus vir magister Stephanus archidiaconus de Thylegd, concanonicus noster et Laurentius frater eiusdem, hogy mivel a Torda megyei Zenthgyergh birtokhoz tartozó erdőt ők és László fia László, Kylyanusnak a germanus testvére, mint birtokrészes és az ő jobbágyaik minden haszon nélkül használják, és az erdő őket és László fia Lászlót egyenlőt jogon illeti, azért Lászlóval abban birtokosztályt akarnak csinálni. Az alvajda tehát megkéri a káptalant, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelenlétében Anthonius de Chapou, vel Johannes et Anthonius, filii Nicolai de Radnolth nemesek valamelyike mint vajdai ember szálljon ki a nevezett Zenthgyeurgh birtokhoz és egybehíván a szomszédokat meg határbirtokosokat, ezek jelenlétében ossza fel közöttük az erdőt és statuálja mindegyiknek a neki jutott részt, az ellentmondókat pedig, elsősorban a nevezett Lászlót, ha ellentmondana, idézze meg Szent Imrére a vajda elé. Eredeti, hártya, zárlatán pecsét nyomai. - Regeszta forrása: OL regeszta (Szilágyi hagyatékból)

Content provider