HU MNL OL E 156 - a. - Fasc. 142. - No. 032.

Dátum 1691. március 10.
Jelleg

Eredetije 2 oldal, latin nyelvű, 3 db azonos másolata szintén 2–2 oldal, dátum és hitelesítés nélkül valószínűleg a 18. század második feléből

Szöveg

A másolatot készítette Korponay Sándor a Szepesi Kamara segédlectora 1768. február 12.
Conscriptio, amelyet az UC 143 : 29-31 alatt összeírt és értékelt hagyatékról újból készített fenti dátummal Pesty János “Provisor Szeredniensium Fiscalium Bonorum” – Conscriptio bonorum Georgii quondam Kisfaludi, in comitatu de Beregh existentium.
Van ott egy nemesi telek épületek nélkül; a fennmaradt néhány oszlop is már elhagyatva áll. – Kert is van hozzá, de az is pusztulóban. – A szőlőhegyen találunk egy rétet. – Szántója is kevés, csak 40 kassai köböl elvetésére elegendő. – Rétjei 10-12 szekér szénát adnak.
Possessio KysFalud:
A colonusok név szerint felsorolva; számuk 4, az egyik libertinus. – Jelezve mindegyiknél a telek, fiúk, ökrök, tehenek, lovak, disznók, juhok. – A zsellérek is név szerint felsorolva; számuk 18, mind féltelkes. – Puszta féltelek 19 van.
Portio Szajkofalva:
A colonusok név szerint felsorolva. Számuk 9. Jelezve mindegyiknél, mint az előbbinél. – Puszta féltelek három. – Malma kétkövű. – Évi hozadéka kb. 6 kassai köbölre tehető. (4 példány)
Néhai Kisfaludi György hátramaradt javai.
(Bereg m.): Kisfalud – Szajkofalva

Tartalomgazda