Szöveg |
„Inventarium”, melyet Thury András készített. Összeírás: allódiális épület berendezése, szerszámok, edények, gabona, állatok, sajtház. Szepesvár: termények: rozs, tiszta búza, árpa, len- és kender-mag, tatárka, sör-árpa, nedves és száraz, rozs- és búza-liszt, borsó, kender-kötegek – bor-készlet: újborok, óborok – hordóskáposzta sózva – bútorok, berendezési tárgyak – élelmiszerek: szalonna, háj, sódar, vaj-készlet, méz, kősó, kecske-bőrök kikészítve, bárány-, borjú-bőrök, árpa-liszt, sajtok, „casei 90”, „formagia 64”, marha-faggyú – az allódiumokban: igás-ökrök, fejős-tehenek, bika, borjak, kecskék, juhok, csűrök, kicsépeletlen őszi és tavaszi gabona – az allódiumban: pávák, ekék, sertések, malacok, hízott disznók, (a malmoknál hízlalt sertések) libák, kappanok, tyúkok, komló, serfőző edények, tejes edények liszt-szita, igás-lovak, lószerszámok, kocsik, szekerek, ecet-állomány, szecska-vágó, lóitató vödrök, fejő-edények juhok számára, sózott káposztának hordók, hagyma- és fokhagyma-kötegek, mérő-edények. A szepesi prépostság javai. (Szepes m.): Krigow praedium – Almasi-malom – Kolbachi-malom – Paulaui-allódium
|