DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 29702

DL-DF 29702
Keltezés 1368-03-26
Kiadó ERDÉLYI KÁPTALAN
Régi jelzet Q 327 / KÜKÜLLŐ 2 1
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Átírás 1369
Regeszta in dominica Judica. Az erdélyi káptalan bizonyítja, hogy eléje járult a káptalan ü. v. levelével Akus fia Tamás - in person nobilis domine, relicte condam Johannis, felii Blasii de Chyphud, felie videlicet Dominice, filii Bezter de Haranglab, másrészt pedig Mychael, filius Pauli, nobilis de eadem Garanglab és bejelntették, hogy jóllehet Lajos király a nevezett Balázs fia János özvegyét apjának: Bezter fia Domonkosnak összes birtokaiban és birtokrészeiben fiusította és ő azokat ezen a jogon birtokolja, mégis a béke és egyetértés kedvéért, továbbá, hogy Pál fia Mihálynak az örökösei nyugodtan állhassanak a nevezett úrnő és Pál fia elé egyezségre léptek, hogy a nevezett úrnő az apjától reámaradt birtokrészeket Deesfalva és Telek birtokokban, bár teljes joggal őt illetik, átadta a nevezett Pál fia Mihálynak, amely átadást meghatalmazás alapján a nevezett Tamás hajtotta végre; ellenben a másik két birtokot: Haranglabat és Galfalvát két egyenlő részre osztották, amelyek egyikét a nevezett úrnő és utódai, a másikat pedig Pál fia Mihály és utódai kapták. Átírta: 1369. június 9. Erdélyi káptalan. Az átíró oklevél régi jelzete: Comatatus Küküllő, Cista Küküllővár, fasc. 2. N-o 1.

Tartalomgazda