DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Vegyes provenienciájú oklevelek • Vétel útján bekerült vegyes provenienciájú iratok (Q 281) • 39215

DL-DF 39215
Keltezés 1507-04-14
Kiadó ULÁSZLÓ 2 KIRÁLY
Régi jelzet Q 281 / 1920 717
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Vegyes provenienciájú oklevelek • Vétel útján bekerült vegyes provenienciájú iratok (Q 281)
Fennmaradási forma Átírás 1508
Regeszta Ulászló király a boszniai káptalanhoz. Minthogy hozzájárulását adta ahhoz az adományhoz, amelyben Bogad-i Miklós fia: László fia: Dénes és Naghwelgh-i Miklós a baranymegyei Zenthdyenes nevű birtokban lévő birtokrészüket a pécsi káptalan oklevelének a bizonysága szerint átadták Naghwath-i Bornemisza Tamásnak és ehhez az adományozáshoz ő még hozzáadta az azon birtokrészben lévő királyi jogot is és be akarja őt ezek birtokába vezettetni, azért meghagyja a káptalannak, küldje ki testimoniumát, akinek a jelenlétében a királyi emebr szálljon ki Zenthdyenes birtokhoz és a szomszédok jelenlétében vezesse be annak a tulajdonába Bornemisza Tamást királyi adomány címén. - Kijelölt királyi emberek: Johannes Cheber de Cheberfalwa, vel Petrus Weythy de eadem, aut Ladislaus de Zenthiwan, sive Petrus de Bogad, neve Johannes Bende de Kapolna, nam Petrus Wayda. - Regeszta forrása: OL regeszta.

Tartalomgazda