DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 29880

DL-DF 29880
Keltezés 1494-06-05
Kiadó KINIZSI PÁL ORSZÁGBÍRÓ
Régi jelzet Q 327 / KÜKÜLLŐ 3 33
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Eredeti
Pecsét Záró
Regeszta Kynys-i Pál comes országbíró az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte Hunyadi Corvin Jánosnak, liptói és oppelni hercegnek a nevében, hogy be akarja magát vezettetni Zenthpal-i Mihály fiának, a néhai Miklósnak a küküllőmegyei Bessenyew, Zenthpal, Wgra, Gywlas, Gewres és Laczkod birtokokban lévő birtokrészeibe, továbbá a néhai Wok Sandrinusnak az országban bárhol fekvő birtokjavaiba és birtokrészeibe és az azokban lévő királyi jogba, amelyek őt a boldogult Mátyás király adományozása alapján megilletik. Azért az országbíró megkéri a káptalant, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelnelétében Paulus de Thomor, sive Johannes de Buda, sin Gabriel de Aranyan, mint a királyi curia jegyzői közül valamelyik szálljon ki a nevezett néhai Miklósnak a felsorolt birtokokban lévő birtokrészeihez, továbbá a néhai Wok Sandrinusnak az országban bárhol fekvő birtokrészeihez és az ezekben lévő királyi joghoz és egybehíván ezek szomszédait és határbirtokosait, ezek jelenlétében vezesse be fentiek tulajdonába a nevezett János herceget, az esetleges ellenmondókat vele szemben az erdélyi vajdák elé idézve. - Zárlatán pecsét nomai. - Regeszta forrása: OL regeszta.

Tartalomgazda