DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 30224

DL-DF 30224
Keltezés 1487-10-12
Kiadó ARADI KÁPTALAN
Régi jelzet Q 327 / ZARÁND 2 58
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Másolat
Nyelv Latin
Regeszta Az aradi káptalan bizonyítja, hogy megjelent előttük Thopsafalwa-i Topsa dictus Pál és bejelentette, hogy jóllehet a nevezett Thopsafalwa birtok a Lugas-i kerületben őt és Thopsa Pált meg Sárga Bálintot és ugyancsak Sárga Miklóst egyformán illeti, mégis, minthogy ő azt mind a királyi kúriában, mind más törvényszékek előtt a saját költségén és fáradozásával védelmezte és őrizte meg, eddig nem osztotta meg azt velük, most azonban a nevezett Sárga Bálint és Miklós megadták neki a költségekből rájuk eső részt, azért nyugtatja őket a fele költség felett és ugyanakkor a birtoknak a felét annak minden tartozékával átadta nekik. Datum per manus magistri Ladislai de Somlyo lectoris, fratris et concanonici nostri. Presentibus ibidem Barnaba cantore, Mathia custode, honorabilibus dominis magistris Michaele de Valpo, Thoma de Zederken et Georgio de Kleked ceterisque canonicis. - Pecsét nem látszik rajta. - Regeszta forrása: OL regeszta.

Tartalomgazda