DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Családi levéltárak (P szekcióból) • Khuen-Héderváry család levéltára, Grassalkovich család (Q 104) • 90495

DL-DF 90495
Keltezés 1487-09-20
Kiadó SÁGI KONVENT
Régi jelzet Q 104 / EXTRASER 9 313
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Családi levéltárak (P szekcióból) • Khuen-Héderváry család levéltára, Grassalkovich család (Q 104)
Fennmaradási forma Eredeti
Pecsét Hátlapon
Nyelv Latin
Regeszta A sági konvent előtt Persehaza-i Moczkos Simon egyfelől, Nyenye-i Lwka György és Tamás másfelől tanúsítják, hogy a köztük Palasth-i Benedek fiai: András, Miklós és György Eghazasnyenye-i (Hont m) birtokrészei miatt folyt és Hont megye ítéletével zárult perben választott bírák közvetítésével végül is olyan egyezségre jutottak, hogy Simon Tamásnak és Györgynek 58 arany forintot adott, akik ezzel megelégedve a náluk levő és a nevezett birtokrészekre vonatkozó 9 darab záloglevelet Simonnak adták át. Simon ily módon nyugtatja őket a záloglevelek és a birtokrészek tekintetében és kötelezi magát, hogy ha a Palasth-iak a birtokrészek miatt Tamás és György ellen pert indítanának, akkor saját költségén és fáradságával megvédi őket. - A hátoldalon rányomott pecsét töredékei. - Regeszta forrása: OL regeszta (Bándi)

Tartalomgazda