DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 29862

DL-DF 29862
Keltezés 1487-03-29
Kiadó ERDÉLYI KÁPTALAN
Régi jelzet Q 327 / HUNYAD 2 3 38
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Átírás 1487
Nyelv Latin
Regeszta Az erdélyi káptalan jelenti Bathor-i István comes erdélyi vajdának és országbírónak, hogy megkapta figyelmeztetést tartalmazó oklevelét, melynek értelmében a nevezett Barbathwyze-i Lászlóval, mint vajdai emberrel kiküldte testimoniumként discretum Paulum capellum curie episcopalis Albensis. akik márc. 18-án (in dominica Oculi) kiszálltak Malomwyze birtokhoz és abban a nevezett Kendefy Mihálynak birtokrészéhez és ottani lakásához, ahol a vajdai ember figylemeztette őt, hogy az Alsofarkadyn és Kragulus birtokokban lévő birtokrészekért el kell fogadnia az értük felajánlott becslés szerinti összeget és azokat át kell adnia Mihálynak és Istvánnak, de mert ezt visszautasította, azért a vajdai ember megidézte őt az exponensekkel szemben Szent György nyolcadára a vajda elé. - A meghagyó oklevél hátlapjáról. - Regeszta forrása: OL regeszta.

Tartalomgazda