DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 29846

DL-DF 29846
Keltezés 1479-12-07
Kiadó MÁTYÁS 1 KIRÁLY
Régi jelzet Q 327 / KÜKÜLLŐ 2 37
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Eredeti
Pecsét Záró
Nyelv Latin
Regeszta Mátyás király az erdélyi káptalanhoz. Jelentette előtte Therem-i Sygesd-i Miklós, hogy jóllehet őt Johannes et Paulus de Kerellew Bathor-i István comes országbíró és erdélyi vajda előtt szemtől-szembe találván tiltotta őt a Küküllő megyében fekvő Wydradzegh nevű birtoknak a megtartásától és használatától, de mert ő azt a szemtől-szembe való tilalmazást nem akarta magára nézve kötelezőnek venni, azért a nevezett Jánost és Pált maga ellen az országbíró és vajda elé idéztette, hogy feleletet kapjon tőlük. - Azért meghagyja a káptalannak, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelenlétében Georgius aut Gregorius de Hozzywazo, vel Lucas seu Elias de Zewkefalwa mint királyi ember idézze meg a nevezett Kerellew-i Jánost és Pált az exponenssel szemben Szent György nyolcadára Bathor-i István comes országbíró és erdélyi vajda elé. - Zárlatán pecsét nyomai. - Regeszta forrása: OL regeszta.

Tartalomgazda