DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 29834

DL-DF 29834
Keltezés 1470-07-06
Kiadó PONGRÁC JÁNOS ERDÉLYI VAJDA
Régi jelzet Q 327 / KÜKÜLLŐ 2 44
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Eredeti
Pecsét Záró
Regeszta feria sexta prox. p. f. visitationis b. Marie Virg. Dengelegh-i Pongrác János erdélyi vajda, a székelyek ispánja és temesi comes az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte Eczel-i Thabiassy Györgynek a nevében, hogy be akarja magát vezettetni a Küküllő megyében fekvő Bord birtoknak a felébe és az ugyanazon megyei Kocsárdi birtokrésznek a felébe, melyek őt vétel címén illetik. Azért megkéri a káptalant, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelenlétében Johannes Geréb de Posthelke, aut Franciscus de Balasthelke, vel Andreas Pesthesy de dicta Balasthelke mint vajdai ember szálljon ki az említett Bord és Kocsárd birtokokhoz és egybehíván azok szomszédait és határbirtokosait, ezek jelenlétében vezesse be ama birtokrészekbe a nevezett Thabiassy Györgyöt, az esetleges ellenmondókat vele szemben az erdélyi vajdák elé idézve. Eredeti, papir. Zárlatán pecsét nyomai.

Tartalomgazda