DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330) • 36557

DL-DF 36557
Keltezés 1468-01-05
Kiadó KOLOZSMONOSTORI KONVENT
Régi jelzet Q 330 / 2 3 48
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330)
Fennmaradási forma Átírás 1528
Regeszta A kolosmonostori konvent bizonyítja, hogy megkapta Mátyás királynak statuálást elrendelő oklevelét és annak értelmében unacum Ladislao de Almosd királyi emberrel kiküldte religiosum virum fratrem Paulum sacerdotem akik dec. 22-én /secundo die festi b. Thome ap./ kiszálltak Zopor és Ewr birtokokhoz és az Iklod, Poklosthelek, Waydahaza, Fyzes, Kochkehath, Kewb... Kekes, Penthek és Kowaczy birtokokban lévő birtokrészekhez és a szomszédok meg határbirtokosok, névszerint nobilibus Emerico Boncza de Fratha, Gregorio et Georgio de eadem, necnon Beke de IIklod, Demetrio et Stephano de eadem, Georgio de Zenthywan, et Berthok de Zylkerek, Ambrosio Zylwasy et Paulo de Jara és még mások jelenlétében bevezették a nevezett Kowach Istvánt azok tulajdonába, királyi adomány címén, senkisem mondván ellen. Erről privilegialis oklevelet állítottak ki részére.

Tartalomgazda