DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Gyűjteményekből (P és R szekcióból és állagtalan fondok) • Magyar nemzeti múzeumi törzsanyag (Q 10) • 44145

DL-DF 44145
Keltezés 1437-06-06
Kiadó HÉDERVÁRI LŐRINC NÁDOR
Régi jelzet Q 10 / 1895 7
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Gyűjteményekből (P és R szekcióból és állagtalan fondok) • Magyar nemzeti múzeumi törzsanyag (Q 10)
Fennmaradási forma Eredeti
Pecsét Záró 02
Regeszta Bude. tricesimo septimo die octavarum Georgii. Hédervári Lőrinc nádor meghagyja a csornai konventnek, küldje ki hites emberét, hogy annak jelenlétében a nádori ember eléje Szent Mihály nyolcadára (okt. 6.) perbe idézze Rapczafew-i Penkelt Miklós, borsmonostori apát ellenében az általa az apátság jobbágyai ellen elkövetett hatalmaskodások ügyében. A perben a felperes bemutatott két perbehívó parancsot és az azokra küldött két csornai konventi jelentést. (Teljes szöveg.) NB. Ugyanerre a tárgyra vonatkozik az 1435. július 13-i csonka kiadvány (Dl 44051.), e pernek egy korábbi fázisát örökíti meg. Feltehető, hogy az itt bemutatott és tartalmilag átírt oklevelek egyike-másika azonos az abban szintén tartalmilag átírtakkal. Eredeti, papír, hátlapján kitöredezett zárópecsét és csaput sigilli helye.– Regeszta forrása: OL regeszta (Ila)

Tartalomgazda