DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Gyűjteményekből (P és R szekcióból és állagtalan fondok) • Magyar nemzeti múzeumi törzsanyag (Q 10) • 44126

DL-DF 44126
Keltezés 1436-04-12
Kiadó ZSIGMOND KIRÁLY
Régi jelzet Q 10 / VÉGHELY
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Gyűjteményekből (P és R szekcióból és állagtalan fondok) • Magyar nemzeti múzeumi törzsanyag (Q 10)
Fennmaradási forma Átírás 1437
Regeszta Themeswar - feria quinta post Pasce. Zsigmond király bizonyítja, hogy előtte Ffayz-i Anyos Mihály Temesmegye alispánja és Themeswar várnagya az alábbi panaszát adta elő: Székesfehérvár városa Sclavus György városi polgár ama panaszára, hogy a nevezett Anyos Mihály, midőn Veszprém vármegye alispánja volt, tőle bizonyos javait eltulajdonította anélkül, hogy az igazságról meggyőződött volna, nevezett polgárának átadta Anyos Mihály fehérvári mészárszékét és házát kárpótlásul; minthogy a király az igazságot akarja, meghagyja a Fehérvár város hatóságának, a felek közötti ügyet bíróilag vizsgálja meg és a felek bizonyítékai alapján hozzon abban méltányos ítéletet, ha pedig azzal valamelyik fél nem lenne megelégedve, tegye át az ügyet végítéletre Rozgonyi János tárnokmester elé. Fehérvár város 1437. január 12.– Regeszta forrása: OL regeszta (Ila)

Tartalomgazda