DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 29777

DL-DF 29777
Keltezés 1434-11-18
Kiadó LÉPES LORÁND ERDÉLYI ALVAJDA
Régi jelzet Q 327 / KÜKÜLLŐ 5 43
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Fennmaradási forma Eredeti
Pecsét Záró
Regeszta in Nouay. octavo die festi b. Martini donf. Varaskezy-i Lépes Lóránd erdélyi alvajda az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte Madaras-i Imre fia László fiainak: Kelemennek és Domonkosnak a nevében, hogy a Küküllő megyei Kiszeulews birtokban az őket illető birtokrész felének a 2/3 részét idegenek tartják elfoglalva, azért szeretnék azt visszaszerezni és abba magukat bevezettetni. Azért megkéri a káptalant, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelenlétében Petrus, filius Marci de Korogzenthmarthon, vel Dominicus de Berend, aut Gregorius de Zuchak, mint vajdai ember szálljon ki a nevezett Kiszeulews birtokhoz és egy behíván annak a szomszédait és határbirtokosait, szerezze vissza a birtok felének a 2/3 részét és elválasztván azt a többi résztől statuálja azt a nevezett Kelemennek és Domonkosnak, az esetleges ellenmondókat velük szemben a vajda elé idézve. Eredeti, papír, zárlatán pecsét nyomai.

Tartalomgazda