DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 36815

DL-DF 36815
Date 1520-02-10
Issuer of charter ERDÉLYI KÁPTALAN
The old reference of the records Q 327 / ALBA 3 5 9
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Survival form Eredeti
Mode of sealing 0
Abstract in festo beate Scholastice virginis. (A gyulafehérvári káptalan válaszfogalmazványa, az előző hiányzó lap folytatásaként) és annak megfelelően a vajdai ember a káptalan testimoniumának a jelenlétében a személyesen ott talált Nemes Mihályt figyelmeztette és a vajda szavával mondotta neki, hogy tartozik a néhai Mihály által idegen kezekből visszaszerzett birtokrészeket az exoonensnek visszaadni. De mert a nevezett Mihály fia Mihály kijelentette, hogy az exponensnek semmiféle érdekeltsége nincsen ama birtokrészekben, azért a vajdai ember tiltotta őt a Hydwegh és ARapathaka birtokokban lévő birtokrészek további megtartásától és használatától, mindamellett ugyanazon a napon megidézte a nevezett Nemes Mihályt az exponens Nemes Miklóssal szemben Szent Jakab nyolcadára a vajda színe elé. Fél ívnyi csonka fogalmazvány. Papiros.

Content provider