DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 30039

DL-DF 30039
Date 1519-04-13
Issuer of charter ÚJLAKI LŐRINC ORSZÁGBÍRÓ
The old reference of the records Q 327 / SZATMÁR 3 59
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Survival form Átírás 1519
Abstract Bude - feria quarta proxima p. dominicam Judica. Wylak-i Lőrinc comes, Bosznia hercege, országbíró a leleszi konventhez. Jelentették előtte Deeshaza-i Istvánnak, az esztergomi érsekség javai kormányzójának a nevében, hogy mivel az elmúlt években, presertim tempore insurrectionis popularium sive rusticorum ad delendam nobilitatem, az exponensnek bizonyos oklevelei, puta prohibitorie, statutorie, necnon reambulatorie, divisionales, expeditorie, fassionales, perpetuales et impignoratitie és mások, melyek az ő és testvérei középszolnokmegyei Chewg birtokra vonatkoznak, eltűntek, de ezek némelyikéről a konvent conservatoriumában megvan a másodpéldány és mivel az exponensnenk jelenleg jogai védelmére szüksége van azokra, megkéri a konventet, kerestesse meg consrvatoriumában az exponensnek a Chewg birtokra vonatkozó okleveleit és ha talál ilyeneket, adjon arról az exponensnek saját pecsétje alatt másolatot, óvakodva, hogy semmiféle visszaélés ne forduljon elő. Átírta: 1519. ... Leleszi konvent.

Content provider