DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330) • 30338

DL-DF 30338
Date 1508-04-14
Issuer of charter SZENTGYÖRGYI PÉTER ORSZÁGBÍRÓ
SZENTGYÖRGYI PÉTER ERDÉLYI VAJDA
The old reference of the records Q 330 / 1 6 32
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Záró
Abstract Szentgyörgy-i és Bozyn-i Péter comes országbíró, erdélyi vajda és a székelyek ispánja az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte Barcha-i András nevében, hogy be akarja magát vezettetni a néhai Barcha-i János fia Lénárdnak a nevezett Barcha, továbbá Zenthandras, Salfalwa, Alsowaraswyze, Felsewwaraswyze, Bwthka, Lwdasd, Kosthesth, Pethynye, Naghdengh, Kysdengh, Márthondengh, Pethina, Bathyzfalwa birtokokban lévő birtokrészekbe, amelyek őt örök vétel címén illetik. Azért a vajda megkéri a káptalant, küldje ki a testimoniumát, hogy annak a jelenlétében Stephanus de Losad, sin Osvaldus Bachy, neve Blasius W...... namque Petrus Soldos de dicta Losad szálljon ki az említett birtokokhoz és azokban nevezett Lénárdusnak britokrészeihez és vezesse be azokba Barcha-i Andrást vétel címén; az esetleges ellenmondókat vele szemben a vajda elé idézve. - Zárlatán pecsét nyomai. - Regeszta forrása: OL regeszta (Szilágyi hagyatékból).

Content provider