DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Családi levéltárak (P szekcióból) • Máriássy család levéltára, Vegyes iratok (Q 125) • 60905

DL-DF 60905
Date 1505-08-25
Issuer of charter ISTVÁN PÁLOS GENERÁLIS
The old reference of the records Q 125 / 767
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Családi levéltárak (P szekcióból) • Máriássy család levéltára, Vegyes iratok (Q 125)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Alul
Abstract (VIII.Kal.Septembris), az egri rendházban (in cenobio prope Agriam in montibus sito). István pálos rendfőnök a Dyosgewr-i vikárius és a rend szerzetesei, valamint a Czaba-i Jappricza Gergelytől megtudottak alapján ez utóbbit mint a rend jótevőjét feleségével, Katalinnal, testvéreivel, Yappricza Elekkel, Mihállyal és Luciával együtt a rend confraternitásába fogadja és hozzájárul, hogy Gergely és hozzátartozói halálának napját a Dyosgewr-i vikárius bejelentse a rendi nagykáptalanon és a rend szokása szerint - mint más szerzetesekért - 30 misét mondjanak értük. Ezenfelül a Dyosgewr közelében levő kolostorba temetkezhetnek, miként elődeik. Ha meghalnak, a temetési menetet a kolostorban a szerzetesek méltón fogadják és a megfelelő szertartásokkal végezzék el a temetést. - Papíron, az oklevél szövege alá nyomott papírfelzetes pecséttel. - MOL,. - Regeszta forrása: Publikált regeszta (Bándi Zsuzsanna): BLÉ 5 (1985) 724.

Content provider