DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330) • 30958

DL-DF 30958
Date 1503-02-10
Issuer of charter ULÁSZLÓ 2 KIRÁLY
The old reference of the records Q 330 / 2 4 60
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Záró
Abstract Ulászló király az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte in persona egregii Bartholomei, filii condam Benedicti de Dengeleg, hogy bizonyos oklevelekre, amelyek az ő és testvérei birtokjogait érintik a szatmármegyei Dengelegben és a Thewyssed nevű közép-szolnokmegyei birtokban, amely birtokok őket teljes joggal megilletik, amely oklevelek jelenleg apud manus generose domine Ursule, relicta condam Mathiae Pongracz de dicta Dengeleg haberentur, jogai védelmére nagy szüksége van. Azért a király meghagyja a káptalannak, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelenlétében Albertus Swlya-i de Galthew, aut Nicolaus Boltha de Gald, vel Emericus Kys de eadem, sin Anthonius, filius condam Georgii Byro dicti de eadem Gald, vel Georgius Wathy de Wyfalw, aut Petrus de Zombor, vel Mathias Chywrky, aut Johannes Zwthay de eadem vel Benedictus Ewrdewg de Naghkykellew, seu Mathias Menyhar de eadem, sive Gregorius Zywnyogzegh menjen el a nevezett Orsolya úrnőhöz és mondja meg neki a király nevében, hogy a nevezett okleveleket vagy eredetiben, vagy másolatban adja át az exponensnek annak jogai védelmére. Ha nem tenné, idézze meg őt az exponenssel szemben az erdélyi vajda elé. - Zárlatán pecsét nyomai. - Regeszta forrása: OL regeszta.

Content provider