DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330) • 30238

DL-DF 30238
Date 1499-02-10
Issuer of charter SZENTGYÖRGYI PÉTER ERDÉLYI VAJDA
The old reference of the records Q 330 / 1 4 38
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Záró
Abstract Szentgyörgyi és Bozyn-i Péter comes, erdélyi vajda és a székelyek ispánja az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte Harynna-i Farkas Tamásnak a nevében, hogy be akarja magát vezettetni Illye-i Dienessy Tamás mesternek, főtisztelendő váradi éneklőkanonoknak Hunyad és Arad megyékben fekvő birtokrészeibe, amelyek őt zálog címén megilletik. Azért megkéri a káptalant, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelenlétében Valentinus Harray de Harro, vel Dionisius de Zenth Emrech, aut Petrus Balog de Zenthgywrgh mint vajdai ember szálljon ki a nevezett Dienessy Tamás mester éneklőkanonoknak Hunyad- és Arad megyei birtokrészeihez és a szomszédok meg határbirtokosok meghívása mellett vezesse be azok tulajdonába a nevezett Farkas Tamást, zálog címén, az esetleges ellenmondókat vele szemben Szent György nyolcadára a vajda elé idézve. - Papír - Zárlatán pecsét nyomai - Regeszta forrása: OL regeszta (Szilágyi hagyatékból)

Content provider