DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327) • 29854

DL-DF 29854
Date 1482-07-20
Issuer of charter BÁTORI ISTVÁN ORSZÁGBÍRÓ
The old reference of the records Q 327 / HUNYAD 2 3 20
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista comitatuum (Q 327)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Záró
Language Latin
Abstract Bathor-i István comes erdélyi vajda és országbíró az erdélyi káptalanhoz. Jelentették előtte e néhai Farkadin János fiainak: Thywadarnak és Jánosnak a nevében, továbbá ugyanazon Thywadar fiának: Györgynek, azonkívül Farkadin Dénes fiának: Istvánnak a nevében, hogy jóllehet az exponensek már 4 esztendővel azelőtt a hunyadmegyei Felsewfarkadin és Ohaba birtokokban lévő birtokrészeit a nobilibus Johanne Wancha et Ladislao Fychor, necnon Georgio, filio condam Wlad de Chwla - Gereb Péter volt erdélyi vajda oklevelének a tanusága szerint a törvény előtt jogerősen visszaszerezték, azok újra elfoglalták azokat tőlük és mai napig kezükben tartják. Azért megkéri a káptalant, küldje ki a testimoniumát, akinek a jelenlétében Johannes de Barcha, aut Nicolaus de Felsewfarkadyn, neve Emericus, namque Franciscus vel Andreas de eadem Felsewfarkadyn, ceu Wlayko de Pesthen ... Nicolaus de Paros előbb megtudván az igazat, idéze meg prefatos JOhannem Wancha és a többi megnevezett az exponensekkel szemben Szent Mihály nyolcadára a vajda elé, jelenzvén előttük ... - Papír - Zárlatán p.nyomai - Regeszta forrása: OL regeszta (Szilágyi hagyatékból)

Content provider