DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330) • 30322

DL-DF 30322
Date 1471-06-21
Issuer of charter LELESZI KONVENT
The old reference of the records Q 330 / 2 3 19
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • GYKOL, Cista diversorum comitatuum (Q 330)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Hátlapon
Language Latin
Abstract Balázs leleszi prépost és a konventje bizonyítják, hogy megjelentek előttük Bathor-i Staniszló fia István fiai: Mathyws, István és János, magukra vállalva testvéreiknek: Miklósnak, Domonkosnak és Gellértnek a terhét előttük ily bevallást tettek: szükségtől indíttatva a Szabolch megyében fekvő Feyertho nevű birtokukat, továbbá a Közép-Szolnok megyében fekvő Somlyo és Perechen nevű birtokaikat azok minden tartozékával elzálogosították Bathor-i Andrásnak és Bathor-i István comes fiainak: Istvánnak, Lászlónak és Pálnak, még pedig Feyerthot 100, a másik kettőt szintén 100 aranyért, oly módon, hogy mikor a jelzett összegért vissza tudják azokat váltani, akkor András, István, László és Pál, megkapván a jelzett összeget kötelesek a birtokrészeket neki visszaszolgáltatni. Vállalták, hogy meg fogják őket a zálogidő alatt azokban védeni; ha ezt nem tudnák teljesíteni, akkor Feyerthot illetőleg kötelesek őket biztosítani Somlyo és Perechen birtokokban és viszont... - Hátlapján pecsét nyomai. - Régi jelzete: Diversorum comitatuum Cista 2. Fasc. 3. N-o 19.

Content provider