DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • Erdélyi kincstári levéltár, Erdélyi fiscalis levéltár (Q 343) • 15313

DL-DF 15313
Date 1465-01-27
Issuer of charter MÁTYÁS 1 KIRÁLY
The old reference of the records Q 343 / 8 19 A
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Erdélyi országos kormányhatósági levéltárakból (F) • Erdélyi kincstári levéltár, Erdélyi fiscalis levéltár (Q 343)
Survival form Eredeti
Mode of sealing Függő
Abstract Mátyás király bizonyítja, hogy eléje járult Wingarth-i Gereb János és bemutatta előtte V. László királynak titkos pecsétjével ellátott oklevelét, amelyben a király felmenti őt és népeit a fiscusnak fizetendő proventus quinquagesis fizetése alól, és kérte a királyt, hogy ezt az oklevelet magáévá téve írja azt át részére szóról-szóra, még pedig privilegialis forjában, a benne lévő adományt pedig erősítse meg és tegye örökérvényűvé. A király a teljesen ép oklevelet privilegialis formában szóról-szóra átírja, a benne lévő adományt megerősíti és Gereb János meg utódai részére örökérvényűvé teszi. Datum er manus reverendissimi in Christo patris domini Stephani archiepiscopi ecclesiarum Colocensis et Bachiensis, locique eiusdem Colocensis comitis perpetui, aule nostre summi cancellarii. Adva az egyház- és országnagyok méltóságsora. Kettős függő pecsétje darabokra törve. A szöveg élén jobb felől: kCommissio propria domini regis. A szöveg alatt jobb felől: Jo.

Content provider