DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Családi levéltárak (P szekcióból) • Batthyány levéltár, Jelzet nélküli oklevelek (Q 31) • 106958

DL-DF 106958
Date 1428-05-12
Issuer of charter ZSIGMOND KIRÁLY
The old reference of the records Q 31
DIPLOMATIKAI LEVÉLTÁR (Q szekció) • Családi levéltárak (P szekcióból) • Batthyány levéltár, Jelzet nélküli oklevelek (Q 31)
Survival form Eredeti
Abstract Illyed. 12. d. termini prenotati. Zsigmond király megparancsolja a csázmai káptalannak, hogy idézze meg Prodawyz-i Vrdugh (dictus) Miklóst Thamasouch-i Zaaz (dictus) Mátyás fia János ellen Szent Mihály nyolcadára a szlavón bán vagy albánjai és a körösi ispánok elé, a perbeli bírságok kifizetése és annak az oklevélnek a bemutatása végett, amelyet, mint ezt a Zaaz János által a személyes jelenlét előtt Szent György nyolcadán bemutatott halasztó levél tartalmazta, a Jaworoucz birtok ügyében a birtok szomszédai és a Körös megyei nemesek körében tartott tanúvallatásra és Zaaz Jánosnak a birtokba történt visszahelyezésére vonatkozó királyi visszavonásról kellett volna bemutatnia a király meghagyásából Jakab apostol ünnepének 15. napján, de akkor nem jelent meg a király előtt. Eredeti, papír, foltos és szakadt, a hátoldalon zárópecsét maradványai.– Regeszta forrása: OL regeszta (Bándi)

Content provider